Menu
  • Hem
  • Dokument
  • Om Mig
Geosupportsystem

Vladimir Agafonkin

Posted on 2014-02-12

Ja vem är det? Jo det är personen bakom javaskriptet Leaflet, som används flitigt på nätet för att visa snabba webbkartor, och sedan Oktober förra året även en av de ledande utvecklarna bakom MapBox.

Musiker, fotograf, etc, bosatt i Kiev Ukraina och djupt insyltad i Open Source världen. Du kan lyssna på hans band på adressen http://rain.in.ua/en.html och se hans bilder på Flickr (http://www.flickr.com/photos/mourner).

Han är väldigt aktiv på Internet och tillhör den generation som verkar dela allt med alla, vilket är en nobel idé som inte riktigt passar mig dock. Du kan till och med lyssna på hans spellista på LastFM om du vill det (http://www.lastfm.se/user/agafonkin), eller varför inte kolla in hans LinkedIn, Twitter och Facebook?

Vad är det då som gör att drygt 8’000 rader kod fungerar så bra. I stor utsträckning så går det att koppla till Vladimirs egenskaper och personlighet (som jag uppfattar honom av länkarna ovan).

  1. Leaflet har inte en massa inbyggda features, utan du får själv lägga till de tredjepartstillägg du vill ha med, eller skriva dina egna.
  2. De features som finns med är av hög kvalité och enkla att lägga till.
  3. Koden i sig är enkel att följa och den skrivs oftare om för att bli tydlig, än att det läggs till förklarande kommentarer.
  4. Leaflet är inte bakåtkompatibel. Om det går att förbättra mellan versioner så måste man eventuellt skriva om sina skript. Det finns inga garantier att gamla skript fungerar med nya javaskriptbibliotek.
  5. Det finns eller inget stöd för äldre webbläsare, så om du har IE 8 eller tidigare så måste du uppdatera för att använda LeafletJS.

Det är nu man önskar att man hängt med lite bättre i de objektorienterade programspråksutbildningarna i skolan, nä just det, datorn var ju knappt uppfunnen när jag gick i skolan… Typiskt!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate with Google

GBR In English
GER Auf Deutch
FRA En Français
ESP En Español
Swedish is a hard language for a machine to translate. Nuance and detail will likely be lost.
     

Bok om QGIS på Svenska

Bok

Beställ Boken/E-bok genom att klicka på bilden (även förhandsgranskning).

Senaste kommentarer

  • klakar om Laga hål i höjddata
  • Per Ekström om Laga hål i höjddata
  • Sur om Mera verktyg i QGIS
  • Anton om ”Mobile *.Geodatabase”
  • Fredrik Ekberg om Ingen är oskyldig

Arkiv

Prenumerera på Geosupportsystem

Skriv in namn och epost för att prenumerera på meddelanden från denna blogg.
Loading

geosupport

TrueNAS bygge. @fractaldesignna Define R5 är rikt TrueNAS bygge. @fractaldesignna Define R5 är riktigt trevlig att bygga i, och den sväljer väldigt mycket disk. Här skall virtualiseras både PostGis, WebODM och Geonode så småningom.
Då har jag lite att bläddra i ett tag framöver. Då har jag lite att bläddra i ett tag framöver.
YouTube video to frames. Processed in OpenDroneMap YouTube video to frames. Processed in OpenDroneMap and visualized in QGIS 3.17.
Ladda mer...

Meta

  • Logga in
  • Flöde för inlägg
  • Flöde för kommentarer
  • WordPress.org
©2021 Geosupportsystem | WordPress Theme by Superbthemes.com