Menu
  • Hem
  • Dokument
  • Om Mig
Geosupportsystem

Windows blir stabilare?

Posted on 2018-05-15

I och med att Microsoft släppte Windows 10 så pratade man om att detta är den sista versionen av Windows. Vad det betydde och om vi trodde på det har väl diskuterats emellanåt, om än inte så livligt som det tenderar att bli i Linuxvärlden.
En del har vägrat tro att det inte kommer fler versioner av Windows, medan andra varit övertygade om att det visst är den sista versionen. Majoriteten av Windowsanvändarna har dock reagerat som vanligt när det kommer nya versioner av operativsystemet.

Ny version av Windows? Äh, vi får se… jag bryr mig inte.

I vår har det kommit fler och fler signaler om att Windows 10 faktiskt är den sista versionen av operativsystem för skrivbordet från Microsoft, men det betyder inte att det inte kommer att ske förändringar.
Jag har tidigare skrivit om att Microsoft tonar ner fokus på Windows till förmån för moln och AI (länk) för att det är där man ser att man kommer att tjäna pengar. Windows kommer självklart inte att försvinna och inte heller sluta utvecklas. Det kommer att fortsätta att komma små och större uppgraderingar relativt regelbundet. Förändringarna kommer att införas när de är klara och man kommer inte att samla nyheter i utgåvor av Windows med nya versionsnummer. Förhoppningsvis kommer det att innebära att operativsystemet blir stabilare och användarna kommer att klaga mindre på stora förändringar i gränssnittet. Förresten så uppdaterade Microsoft nyligen Notepad så att även radbyte med Unix-standard tolkas korrekt. Kan vara på tiden efter 33 år kan man tycka. Vi får hoppas att nya förbättringar och uppdateringar inte dröjer lika länge i framtiden.
Senast så läste jag en artikel i Techworld där man ytterligare förstärker Microsofts förskjutna fokus från skrivbordet till molnet.
Microsoft kommer att göra allt de kan för att så många av deras Windowsanvändare som möjligt skall knytas till molntjänster som Office 365 och därmed bli regelbundna bidragsgivare till företagets ekonomiska portfölj. Vill man hitta alternativ till detta så är Open Source ett solklart val. Du får göra mera själv och det är kanske lite större investeringar inledningsvis, men du äger dina data. Dina data är helt under din kontroll och det är du som svarar för säkerheten utan att förlita dig på att företag som Microsoft eller Facebook ”lovar” att hantera dina data ”ansvarsfullt”.
Och slutligen en påminnelse. Om en tjänst till ett samlat värde av mångmiljonbelopp erbjuds gratis, så är det du som är produkten!

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate with Google

GBR In English
GER Auf Deutch
FRA En Français
ESP En Español
Swedish is a hard language for a machine to translate. Nuance and detail will likely be lost.
     

Bok om QGIS på Svenska

Bok

Beställ Boken/E-bok genom att klicka på bilden (även förhandsgranskning).

Senaste kommentarer

  • klakar om Laga hål i höjddata
  • Per Ekström om Laga hål i höjddata
  • Sur om Mera verktyg i QGIS
  • Anton om ”Mobile *.Geodatabase”
  • Fredrik Ekberg om Ingen är oskyldig

Arkiv

Prenumerera på Geosupportsystem

Skriv in namn och epost för att prenumerera på meddelanden från denna blogg.
Loading

geosupport

TrueNAS bygge. @fractaldesignna Define R5 är rikt TrueNAS bygge. @fractaldesignna Define R5 är riktigt trevlig att bygga i, och den sväljer väldigt mycket disk. Här skall virtualiseras både PostGis, WebODM och Geonode så småningom.
Då har jag lite att bläddra i ett tag framöver. Då har jag lite att bläddra i ett tag framöver.
YouTube video to frames. Processed in OpenDroneMap YouTube video to frames. Processed in OpenDroneMap and visualized in QGIS 3.17.
Ladda mer...

Meta

  • Logga in
  • Flöde för inlägg
  • Flöde för kommentarer
  • WordPress.org
©2021 Geosupportsystem | WordPress Theme by Superbthemes.com