Menu
  • Hem
  • Dokument
  • Om Mig
Geosupportsystem

VMware virtualisering med Linux

Posted on 2017-10-16

Jag brukar använda Virtual Box för mina virtuella datorer, och virtuella datorer är bra att ha när man vill testa något utan att installera på den egna datorn.
I detta inlägg testar jag en annan ”VM” (virtual mashine) nämligen VMware.
VMware är ”ägd” mjukvara och skall man använda den i någon mer påtaglig omfattning så bör man nog lägga en slant på den kommersiella versionen. Jag kommer dock att testa VMware Workstation Player, som fungerar i ”fri” variant för hemmabruk, men om man skall använda den kommersiellt eller vill ha tillgång till alla funktioner så får man betala en slant. Du kommer att bli påmind om villkoren varje gång du startar VMware…
Skärmbild från 2017-10-10 17-56-30.png
Nedladdningen är en ”bundle” fil som startar en grafisk installation som man inte är väldigt van vid i Linuxvärlden. Se dock till att göra filen ”körbar” först. Kör sedan installationen med sudo ./VMware-Player-14.0.0-…bundle.
Installationen är inga problem alls, och det är relativt enkelt att sätta upp en ny maskin att virtualisera.
Skärmbild från 2017-10-10 18-08-37.png
Mycket påminner om Virtual Box, men det är en del som skiljer. Jag kan exempelvis välja att använda en processor med betydligt fler kärnor, till och med fler kärnor än vad jag fysiskt har… Jag ”nöjer” mig med 8 för den här gången.
Under uppstarten hade jag problem att få den virtuella datorn att boota från min ISO-fil med Windows 10, men det var så enkelt som att jag fick flytta ISO-filen till en lokal sökväg så fungerade det.
Installationen förlöper som förväntat (glöm för bövelen inte att stänga av alla ”spion-inställningar” och allt skit som vill köras i bakgrunden). Efter ett tag så har jag en fungerande Windowsdator i VMware…
Jag skall försöka använda denna virtuella dator till att köra lite program mot viss hårdvara, vilket jag tror kommer att fungera bättre med VMware än med Virtual Box, så steg ett är att installera Autodesk Fusion 360. Även detta är ett kommersiellt program, men om man hämtar ”trial” versionen, som man får använda fritt i 30 dagar, så kan man välja ett ”Start-up” eller entusiastkonto, vilket är gratis så länge man vill.
Skärmbild från 2017-10-10 18-43-56.png
Det är så här man får fler att använda sin mjukvara! Erbjud den gratis till alla som inte använder den till att tjäna pengar med den. Om jag sedan skulle starta ett företag där jag behöver använda ett CAD/CAM program, så kan valet bli väldigt lätt om jag redan kan Autodesk Fusion 360.

Lämna ett svar Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Translate with Google

GBR In English
GER Auf Deutch
FRA En Français
ESP En Español
Swedish is a hard language for a machine to translate. Nuance and detail will likely be lost.
     

Bok om QGIS på Svenska

Bok

Beställ Boken/E-bok genom att klicka på bilden (även förhandsgranskning).

Senaste kommentarer

  • klakar om Laga hål i höjddata
  • Per Ekström om Laga hål i höjddata
  • Sur om Mera verktyg i QGIS
  • Anton om ”Mobile *.Geodatabase”
  • Fredrik Ekberg om Ingen är oskyldig

Arkiv

Prenumerera på Geosupportsystem

Skriv in namn och epost för att prenumerera på meddelanden från denna blogg.
Loading

geosupport

TrueNAS bygge. @fractaldesignna Define R5 är rikt TrueNAS bygge. @fractaldesignna Define R5 är riktigt trevlig att bygga i, och den sväljer väldigt mycket disk. Här skall virtualiseras både PostGis, WebODM och Geonode så småningom.
Då har jag lite att bläddra i ett tag framöver. Då har jag lite att bläddra i ett tag framöver.
YouTube video to frames. Processed in OpenDroneMap YouTube video to frames. Processed in OpenDroneMap and visualized in QGIS 3.17.
Ladda mer...

Meta

  • Logga in
  • Flöde för inlägg
  • Flöde för kommentarer
  • WordPress.org
©2021 Geosupportsystem | WordPress Theme by Superbthemes.com